Auto motor

Hoe maak je je auto schoon?

Car detailing

Stap Een – Wassen / Voorbereiding

Het belangrijkste werk bij het autodetailen is de was stap. Dit zorgt ervoor dat het zout en vuil van de auto blijft tijdens het detailen en helpt om bacteriën te elimineren. Een functioneel hulpmiddel om voor deze stap te gebruiken is een Surf Shop Hand Washing Kit met een lams-hart spons samen met andere noodzakelijke items zoals Armor All, Armor LP Wax, Veel handdoeken, zeem, wax scrubber, PresencePush, Detailing Brush, categorizer en voorwerpen zoals Nano-rijen.

Ok, dus nu we onzeShop hebben uitgerust met alles wat we nodig hebben, laten we beginnen.

Stap Twee – Schoonmaken

Dit is het leuke gedeelte, toch? Eigenlijk is het concentreren op slechts één stap. Wassen is niet echt een stap, maar een reeks stappen. Bij elke wasbeurt wordt de buitenkant van de auto gedetailleerd en ook het interieur wordt gedetailleerd. Dus, laten we beginnen met de buitenkant.

Stap drie – Remstof Remedie

Gebruik een Power autoborstel, Armor All, of de Extra Control wax om een laagje Brake Dust Remedy op het oppervlak van uw auto aan te brengen. Dit zal alle vuil of matten verwijderen die zich aan het oppervlak van de auto hebben gehecht tijdens zijn rijgeschiedenis. Maak een goede borstel- en schrobbeweging met geleidelijk stevigere slagen. ecologisch bewuste autobezitters moeten ook de remblokken controleren op vreemde materialen zoals koolstof. Het is raadzaam deze remblokken zo nodig te vervangen.

Stap Vier – Schoonmaken en polijsten

Een flinke laag was wordt nu op het oppervlak van de auto aangebracht. Het zal fungeren als een beschermende laag die de opeenhoping van remstof vermindert. Een matte, microscopisch kleine combinatie van polish wordt dan over deze laag aangebracht om de bescherming en duurzaamheid te verhogen. De combinatie van polish en wax wordt grondig ingewreven met een ronddraaiende beweging, vooral in het midden waar de wax is aangebracht.

Stap Vijf – Polijsten en Ontvetter

Het reinigen van het oppervlak van de auto met een verwijderingsgereedschap van goede kwaliteit is de eerste stap in het proces. Ontvetter mag niet worden gebruikt op enig oppervlak van uw auto waardoor slechts een lichte week op het oppervlak om de verwijdering te vergemakkelijken door verschillende technieken. De tweede stap is dan het polijsten van het auto-oppervlak met een zachte polijst pad. De resultaten zullen niet volledig worden bereikt zonder gebruik te maken van zachte polijstborstels zoals de borstels die te vinden zijn op de schaal van John Bakermans.

Het polijstmiddel verwijdert onvolkomenheden in het oppervlak, oneffenheden, kleine krassen en verwijdert alle eerder aangebrachte was. De ontvetter verwijdert vuildeeltjes en industrieel teer. Het niveau van de toegepaste wax zal bepalen hoeveel oppervlakken van de auto moeten worden gepolijst.

Stap Zes – Waxen

Door het oppervlak van de auto te reinigen met een verwijderingsgereedschap van goede kwaliteit en door de auto in de was te zetten, verwijdert u alle vreemde stoffen die op het oppervlak van de auto zijn achtergebleven en die, als ze niet worden verwijderd, tot roestvorming kunnen leiden, wat een ongewenst resultaat is. Een zacht waxgereedschap kan worden gebruikt voor licht polijsten zonder het oppervlak te beschadigen. Het relatief zachte polijstmiddel kan dan worden gebruikt om een laag beschermende wax op het oppervlak van de auto aan te brengen.

De wax wordt aangebracht met een ronddraaiende beweging, zodat de wax over het gehele oppervlak wordt verdeeld. De tweede stap is dan het polijsten van het oppervlak van de auto in een lager tempo. Voor iemand die een machine polijstmachine met dubbele actie gebruikt, zou dit de voorkeursmethode zijn. De gestage druk van de machine polijstmachine zou in staat zijn om die fijne oppervlakte onvolkomenheden te verwijderen en een hoogglanzende afwerking te bereiken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *