Algemeen

Wat is een levenscoach?

Life coach Haarlem

Mensen komen vaak het woord “life coach” tegen en weten niet wat ze moeten verwachten. Een life coach is geen professional die spreekt met onsamenhangende woorden en slecht begrip. Een levenscoach is iemand die door zijn eigen worstelingen is gegaan. Hij heeft kennis opgedaan op zijn reis naar God. Hij spreekt uit eigen ervaring. Vaak is hij de enige die nog op het pad loopt dat hij heeft uitgestippeld. Hij weet wat het is om gebukt te gaan onder zware verantwoordelijkheden. Hij weet wat het is om in een staat van voortdurende twijfel te verkeren.

Sommige mensen vragen zich af hoe een levenscoach de term is geworden die het nu is. Zij zijn misschien bekend met metafysica of de vele theorieën over de aard van het universum. Sommigen geloven zelfs dat er geen “ik” is. Een persoon die de verbintenis is aangegaan om levenscoach te worden, is meer geïnteresseerd in het oplossen van zijn eigen problemen. Hij is meer geïnteresseerd in wat er mis is met de wereld dan in wat goed is.

Hij is meestal erg gericht op zijn eigen problemen en heeft weinig interesse om de problemen van anderen op te lossen. Hoewel een levenscoach de taak heeft oplossingen te bieden voor de problemen van anderen, is zijn aandacht vaak gericht op zijn eigen problemen. Zijn doel is dat de problemen van anderen worden opgelost.

Zijn hulp is louter symbolisch, maar hij kan slechts tijdelijke hulp bieden. Een life coach is meer geïnteresseerd in zijn probleemoplossend vermogen. Hoewel life coaching een Career Day-programma en eenCareer Day-reünies kent, moet iemand die zijn belangstelling voor het vakgebied kenbaar heeft gemaakt, ten minste basiskennis van het onderwerp hebben voordat hij kan deelnemen aan een cursus loopbaancoaching.

Een life coach die via de telefoon met zijn cliënten werkt, begrijpt dat er geen echte band is tussen hem en zijn cliënten. Een life coach begrijpt alleen dat hij zijn cliënten kan helpen met tastbare middelen. Dit is niet genoeg om een echte relatie op te bouwen die zijn cliënten zou helpen hun problemen op te lossen en hen naar een gelukkiger leven te leiden

Echte relaties opbouwen is een andere zaak en is de reden waarom mensen naar een levenscoach gaan. Een connectie is niet een uitwisseling van informatie. Een connectie is een relatie die bovenal een uitwisseling van energie is. Wanneer twee mensen een echte relatie ontwikkelen, wisselen zij energie uit en de energiestroom is niet langer louter tussen twee mensen, maar deze energie breidt zich nu uit naar dimensies buiten de twee mensen.

Een life coach betrekt zichzelf en zijn cliënt zodat hij zeker kan zijn van de veiligheid van de mensen en de essentie van de relatie. Wanneer mensen met problemen in hun leven worden geconfronteerd, zijn zij bereid een life coach te raadplegen om hen te helpen een oplossing te vinden. Een life coach bewijst een waardevol instrument te zijn in het leven van zijn cliënten en gaat voorbij aan de stadia waarin er geen band is met de persoon. Vaak verlangen mensen naar de hulp van een atleet of wetenschapper die geen enkel risico loopt.

Een life coach leert zijn cliënt kennen en helpt hem uit te vinden wat nu precies zijn rol is in zijn leven. Overtuigd raken van een bepaald gedrag of een bepaalde gewoonte die ze moeten veranderen. Zich richten op het veranderen van het gedrag van hun cliënt. Op deze manier leert de persoon door het voorbeeld te geven en begrijpt hij ook beter de kwesties en problemen die hij doormaakt. Deze kennis gaat voorbij aan de noodzaak van psychotherapie en counseling, die pas na een bepaalde tijd kunnen plaatsvinden, meestal 8-12 weken.

De evaluatie van een life coach onthult het bedrag dat cliënten aan gerelateerde onderwerpen besteden en vindt het bedrag dat voor elke cliënt wordt uitgetrokken. Sommige life coaches bieden online chat, zodat hun klanten kunnen inloggen en bekijken het cursusaanbod vanaf het begin. Hoewel deze functie handig is, is face to face coaching vooral handig bij een druk reisschema.

Lees meer:
Bewustzijnscoaching

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *